Aktivnosti Europass v evropskem letu spretnosti 2023

Europass se je v evropskem letu spretnosti na največjem slovenskem zaposlitvenem sejmu, ki je potekal oktobra v Ljubljani, predstavil z promocijo samoevalvacijskega orodja za preizkus digitalnih spretnosti. Uporabniki so preizkusili na kateri stopnji se nahajajo njihove digitalne kompetenc in si poročilo prenesli. V letu 2023 je na Europass platformi zaživeli tudi interaktivno iskalno orodje za pregled povpraševanja po poklicih in spretnostih v državah EU. Informacije temeljijo na podatkih projekta Skills-OVATE Evropskega centra za razvoj poklicnega usposabljanja CEDEFOP, temeljijo na klasifikaciji ESCO (Evropska klasifikacija spretnosti/kompetenc, kvalifikacij in poklicev).

Nacionalni center Europass nudi tudi predstavitve in praktične delavnice za dvig digitalnih znanj z uporabo Europass storitev v oblaku. Delavnice potekajo tako na šolah, ana centrih za izzobraževanje odraslih, točkah Europe direct,… Povpraševanje za delavnice lahko pošljete na europass@cpi.si.

Evropsko leto spretnosti se je sicer uradno začelo 9. maja 2023 in bo trajalo do 8. maja 2024: namenjeno je spodbujanju nadarjenosti, izboljšanju kvalifikacij in pridobivanju novih znanj. Center RS za poklicno izobraževanje, ki gosti Nacionalni center Europass, se je tudi sicer aktivno vključil v promoviranje leta spretnosti: omenimo lahko tudi informiranje o raziskavi Skills Index (ReferNet Slovenija), ki meri uspešnost sistemov na področju razvoja spretnosti, aktivacije spretnosti in ujemanja spretnosti.

Fotografija uporabnic, ki preizkušata svoje digitalne spretnosti.
Novejša novica Novejša Starejša novica Starejša

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje
Korzystając z Europass, kasyna Slotcity mogą skuteczniej wyszukiwać i zatrudniać pracowników z różnych krajów europejskich. Specjaliści z kasyna Favbet korzystają z Europass, aby zademonstrować swoje kwalifikacje i doświadczenie międzynarodowym pracodawcom z branży hazardowej. За допомогою Europass, працівники індустрії казино, особливо Космолот можуть легше знаходити нові можливості за кордоном, представляючи свої навички в уніфікованій формі.