Od 11. 10. 22 je za prijavo v Europass profil obvezna dvostopenjska avtentifikacija (2FA).

Več

Europass življenjepis

Europass življenjepis je evropsko dogovorjena oblika za sistematično in celovito osebno predstavitev v Sloveniji in Evropi. Dostopen je v 29 evropskih jezikih. Če ste registrirani uporabnik, ga boste lahko shranili v svoji spletni Europass knjižnici.

Ustvarite svoj življenjepis Europass

Izberi “Nadaljuj”, če želiš ustvariti CV kot gost. Izberi “Ustvarite profil Europass”, če želite najprej pripraviti svoj popolni spletni profil, ki bo osnova za življenjepis.

Pripravi

Kako posodobim svoj Europass življenjepis?

Če imate svoj Europass CV že shranjen v formatu PDF, ga lahko na urejevalnik kadarkoli ponovno uvozite in uredite. Spremenite lahko barvo in velikost črk in izberete med različnimi oblikami.

Pomoč pri izpolnjevanju Europass CV


V primeru, da si najprej ustvarite Europass profil, si boste vse različice svojih življenjepisov in spremnih pisem lahko shranjevali v svojem profilu. Do svojih dokumentov, shranjenih v zavikhu “Moja knjižnjica”, boste imeli dostop od koderkoli.


Vnesel sem vse podatke, a ne najdem gumba za izvoz v PDF.

Preverite, če se nahajate v zavihku »Moj profil«, dvokliknite na »Jaz« in se spustite na dno ekrana in poiščite možnost: »Ustvari življenjepis«. Lahko pa greste tudi v zavihek »Moja knjižnica« in tam kliknete na »Ustvari življenjepis«.


Svoj Europass življenjepis imam shranjen v profilu, a nimam dvostopenjske avtentifikacije.

Če ste pozabili geslo, ga ponastavite. Za vstop v sistem si uredite še dvostopenjsko avtentifikacijo: na mobilno napravo pa prenesite aplikacijo EU login ter sledite navodilom. Ko vnesete svoje uporabniško ime in geslo, v nastavitvah dodate svojo mobilno napravo.


Zaradi tehnične napake ne morem nadaljevati dela.

Če se pojavi nepredvidena tehnična napaka, se obrnite na tehničnega skrbnika aplikacije preko kontaktnega obrazca, ki je dostopen na europa.eu/europass/sl/contact-us gumb »Oddajte poizvedbo«. Pišete ali kličete lahko tudi v slovenskem jeziku.


Navodila in primeri

Pet osnovnih načel za dober življenjepis

Osredotočite se na bistveno

Delodajalci večinoma porabijo manj kot minuto časa za branje prejetega življenjepisa. Bodite kratki: dve A4 strani sta običajno več kot dovolj, ne glede na vašo izobrazbo ali izkušnje. Če so vaše delovne izkušnje še skromne, najprej opišite svoje izobraževanje in usposabljanje ter poudarite izkušnje s prostovoljstvom, delovno prakso ali pripravništvom.

Bodite jasni in jedrnati

Osredotočite se na najpomembnejše vidike svojega izobraževanja in izkušenj. Za navedene trditve podajte primere. Poskusite količinsko ovrednotiti svoje dosežke. Brez obotavljanja odstranite informacije, ki so zastarele.

Vedno prilagodite življenjepis

V mislih imejte potrebe delodajalca ter se osredotočite na znanja in spretnosti, ki so pomembne za želeno delovno mesto. Obrazložite kakršne koli premore v izobraževanju ali delovni karieri in ponazorite svoj osebni razvoj v tem času.

Kronološki zapis

Pri vrstnem redu navedb pazite, da so pomembnejše informacije zapisane pred manj pomembnimi. opravite morebitne pravopisne napake in se prepričajte, da je končna postavitev jasna in logična.

Ko življenjepis izpolnite do konca, ga preglejte

Ne pozabite napisati spremnega dopisa, v njem pojasnite svojo motivacijo za izbrano delo. P. Dajte svoj življenjepis v branje še nekomu drugemu, da se prepričate, če je vsebina zares jasna in lahko razumljiva.

Beri dalje

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje