Europass življenjepis

Europass življenjepis je evropsko dogovorjena oblika za sistematično in celovito osebno predstavitev v Sloveniji in Evropi. Dostopen je v 29 evropskih jezikih. Če ste registrirani uporabnik, ga boste lahko shranili v svoji spletni Europass knjižnici.

Ustvarite CV kot registrirani uporabnik

Izberi “Ustvarite profil Europass” in najprej pripravite svoj spletni profil. Iz spletnega profila lahko kadarkoli izvozite CV v PDF.

Registrirani uporabnik

Ustvari ali posodobi CV kot gost

Če želite CV na hitro oblikovati izberite “Ustvari nov življenjepis”, če že imate in ga želite le posodobiti, izberite “Uvozi življenjepis Europass”.

Gost

Pomoč pri izpolnjevanju Europass CV


Ne morem dostopati do profila, ki sem si ga ustvaril/a.

Če ste pozabili geslo, ga ponastavite. Morda ne morete vstopiti, ker si še niste uredili dvostopenjske avtentifikacije, ki zagotavlja večjo varnost vaših podatkov. Na mobilno napravo si prenesite aplikacijo EU login ter sledite navodilom. Nato vnesete svoje uporabniško ime in geslo v EU login ter v nastavitvah dodate svojo mobilno napravo.


Vnesel sem vse podatke, a ne najdem gumba za izvoz v PDF.

Preverite, če se nahajate v zavihku »Moj profil«. Če ste v zavihku “Moj profil” pomeni, da trenutno urejate svoj uporabniški profil in ne življenjepisa. Za prenos podatkov v PDF imate več možnosti. Lahko dvokliknite na zavihek »Jaz«,  se spustite na dno ekrana in poiščite možnost: »Ustvari življenjepis«. Ali pa v zavihku »Moja knjižnica« kliknete na »Ustvari življenjepis«. V obeh primerih lahko vse podatke, ki ste jih vnesli v profil, prenesete v življenjepis, ki ga kot datoteko prenesete v PDF.


Registrirani uporabnik pomeni, da si odprete svoj Europass profil: uporabniško ime je vaš e-naslov, geslo si nastavite sami. V primeru, da si najprej ustvarite Europass profil, si boste vse različice svojih življenjepisov in spremnih pisem lahko shranjevali v svojem profilu. Profil boste lahko delili kot spletno povezavo. Do svojih dokumentov, boste imeli dostop od koderkoli.


Zaradi tehnične napake ne morem nadaljevati dela.

Če se pojavi nepredvidena tehnična napaka, se obrnite na tehničnega skrbnika (Evropska komisija) preko kontaktnega obrazca, ki je dostopen na europa.eu/europass/sl/contact-us gumb »Oddajte poizvedbo«. Pišete ali kličete lahko tudi v slovenskem jeziku.


Navodila in primeri

Pet osnovnih načel za dober življenjepis

Osredotočite se na bistveno

Delodajalci večinoma porabijo manj kot minuto časa za branje prejetega življenjepisa. Bodite kratki: dve A4 strani sta običajno več kot dovolj, ne glede na vašo izobrazbo ali izkušnje. Če so vaše delovne izkušnje še skromne, najprej opišite svoje izobraževanje in usposabljanje ter poudarite izkušnje s prostovoljstvom, delovno prakso ali pripravništvom.

Bodite jasni in jedrnati

Osredotočite se na najpomembnejše vidike svojega izobraževanja in izkušenj. Za navedene trditve podajte primere. Poskusite količinsko ovrednotiti svoje dosežke. Brez obotavljanja odstranite informacije, ki so zastarele.

Vedno prilagodite življenjepis

V mislih imejte potrebe delodajalca ter se osredotočite na znanja in spretnosti, ki so pomembne za želeno delovno mesto. Obrazložite kakršne koli premore v izobraževanju ali delovni karieri in ponazorite svoj osebni razvoj v tem času.

Kronološki zapis

Pri vrstnem redu navedb pazite, da so pomembnejše informacije zapisane pred manj pomembnimi. opravite morebitne pravopisne napake in se prepričajte, da je končna postavitev jasna in logična.

Ko življenjepis izpolnite do konca, ga preglejte

Ne pozabite napisati spremnega dopisa, v njem pojasnite svojo motivacijo za izbrano delo. P. Dajte svoj življenjepis v branje še nekomu drugemu, da se prepričate, če je vsebina zares jasna in lahko razumljiva.

Beri dalje

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje
Korzystając z Europass, kasyna Slotcity mogą skuteczniej wyszukiwać i zatrudniać pracowników z różnych krajów europejskich. Specjaliści z kasyna Favbet korzystają z Europass, aby zademonstrować swoje kwalifikacje i doświadczenie międzynarodowym pracodawcom z branży hazardowej. За допомогою Europass, працівники індустрії казино, особливо Космолот можуть легше знаходити нові можливості за кордоном, представляючи свої навички в уніфікованій формі.