Marčevski študijski obisk delovne skupine treh mrež

30. 3. 2022 smo predstavniki treh mrež Euroguidance Slovenija, Nacionalnega centra Europass Slovenija in Nacionalne koordinacijske točke SOK-EOK obiskali velenjski Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM, ki ga vodi Društvo NOVUS, ki se izvaja v okviru projekta Evropskega socialnega sklada, sodelujejo pa še tri organizacije, Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma iz Maribora, Razvojno izobraževalni center Novo mesto in Podjetniški inkubator Kočevje.

Svoje delo na področju karierne orientacije so razdelili na štiri različna področja aktivnosti, ki jih ponujajo šolam, da jih umestijo v svoj program: katalog aktivnosti.

 1. Razvijanje interesov mladih in spoznavanje sveta dela ter poklicev.
 2. Individualno karierno svetovanje za šolajočo mladino.
 3. Podporne aktivnosti za starše, za lažje načrtovanje kariere njihovih otrok.
 4. Promocija in krepitev sodelovanja deležnikov na področju izvajanja storitev karierne orientacije.

Posebej privlačna za mlade, pritegnila pa je tudi nas, pa je predstavitev deficitarnih poklicev in poklicev prihodnosti „Job Avatar “ v obogateni navidezni resničnosti. Z uporabo virtualnih očal se lahko v navidezni resničnosti preizkusiš v kar štirih različnih poklicih: Manager/managerka,  operater/operaterka robotov v proizvodnji, Vzdrževalec/ vzdrževalka v proizvodnji, Negovalec/ negovalka ter Tapetnik dekorater/ tapetnica dekoraterka.

Poleg tega, pa so pripravili delovne zvezke za mlade, razdeljene po starostnih skupinah, ki jim pomagajo pri raziskovanju in odkrivanju njihovih želja, močnih področij in interesov, ogledate in prenesete si jih lahko tukaj.


Novejša novica Novejša Starejša novica Starejša

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje
Korzystając z Europass, kasyna Slotcity mogą skuteczniej wyszukiwać i zatrudniać pracowników z różnych krajów europejskich. Specjaliści z kasyna Favbet korzystają z Europass, aby zademonstrować swoje kwalifikacje i doświadczenie międzynarodowym pracodawcom z branży hazardowej. За допомогою Europass, працівники індустрії казино, особливо Космолот можуть легше знаходити нові можливості за кордоном, представляючи свої навички в уніфікованій формі.