Ob 30-letnici mreže Euroguidance: uspešno izpeljana mednarodna konferenca Digitalizacija in profesionalizacija v vseživljenjski karierni orientaciji

V četrtek, 22. septembra 2022 je v izvedbi dveh projektov Zavoda RS za zaposlovanje, Euroguidance Slovenija in Razvoj storitev VKO in nadaljnja krepitev NKT za VKO, potekala mednarodna konferenca Digitalizacija in profesionalizacija v vseživljenjski karierni orientaciji.

Dogodek smo otvorili s pozdravnim nagovorom generalnega direktorja Zavoda RS za zaposlovanje, gospoda Mitje Bobnarja. Nato sta mag. Sabina Škarja in mag. Julija Pirnat predstavili dosežke, ki smo jih v okviru obeh projektov izpolnili tekom delovanja, v tesnem sodelovanju s številnimi partnerji, institucijami in odličnimi praktiki, ki delujejo na področju vseživljenjske karierne orientacije: 30 let mreže Euroguidance v Evropi in aktivnosti Euroguidance Slovenija ter projekt Razvoj storitev vseživljenjske karierne orientacije in nadaljnja krepitev Nacionalne koordinacijske točke VKO. V nadaljevanju smo se posvetili spoznavanju vznemirljivih novih kariernih teorij z Julio Yates ter razmisleku o digitalizaciji na področju vseživljenjske karierne orientacije z Jaano Kettunen, ki je bila z nami preko videokonference.

Sledil je krajši odmor za kavo in druženje, nato pa sklop predstavitev slovenskih praks, v okviru katerega je mag. Andreja Dobrovoljc osvetlila digitalizacijo v svetovalni dejavnosti v izobraževanju odraslih, Tamara Boh in Zala Simčič sta predstavili, kako nam digitalna orodja lahko pomagajo pri aktivnostih VKO za študente in alumne, Karmen Vaupotič pa je spregovorila o prednostih digitalizacije v dejavnostih karierne orientacije s šolajočo se mladino ter morebitnih pasteh uporabe.

Po odmoru za kosilo in mreženje se nam je s prispevkom preko spleta oglasila Cynthia M. Harrison Villalba iz Cedefop-a, ki je predstavila možnosti koriščenja digitalnih prehodov za krepitev in razvoj politik vseživljenjske orientacije. Čas je bil tudi za diskusijo, v okviru katere smo izmenjali mnenja ter dobili odgovore na vprašanja, ki so se nam porodila tekom dneva.

Konferenca je bila izvedena v okviru projektov “Euroguidance Slovenija”, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru programa Erasmus+ in “Razvoj storitev VKO in nadaljnja krepitev NKT za VKO”, ki se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Официальный сайт Вавада казино и рабочее зеркало предлагает удобный кабинет и тысячи интересных автоматов. Максимальная отдача — 98%. Чтобы испытать удачу, пройдите регистрацию, пополните счет и получите бонус 100 фриспинов.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje