Spleti svojo kariero: pripomočki za samostojno iskanje zaposlitve in vodenje kariere

ePriročnik za iskalce zaposlitve Spleti svojo kariero v 10 knjižicah predstavlja izbrana poglavja s področja načrtovanja in vodenja kariere ter iskanja zaposlitve.

 1. Kariera se ustvari, ne zgodi: namenjeno predvsem tistim, ki želijo poglobiti svoje znanje glede razvoja kariere.
 2. Izbira in načrtovanje kariere: najpogostejša napačna stališč, ki otežujejo iskanje zaposlitve in dejstva, ki ta napačna stališča izpodbijajo; kako poiskati ustrezne poti pri izbiri in načrtovanju kariere, kako postaviti cilje in jim tudi slediti.
 3. Kaj si želim in v čem sem dober: pomen življenjskega smisla za človeka tudi iz vidika poklicne kariere in kako prepoznati svoje kompetence.
 4. Kje in kako iščem zaposlitev: informacije o odnosu do iskanja zaposlitve, kje in kako iskati zaposlitev na odprtem in skritem trgu dela, nasveti za razvijanje veščin mreženja in navezovanja stikov z delodajalci in mreženje na sejmih.
 5. Samozaposlovanje in drugačne oblike zaposlitve: začetni koraki pri ustanavljanju svojega podjetja in informacije o drugačnih oblikah zaposlitve (delo za določen čas, zaposlitev s krajšim delovnim časom, delo na domu, delo na daljavo, rotacija delovnega mesta, delo po pogodbi o delu in avtorski pogodbi, pridobitev statusa kmeta in statusa družinskega pomočnika).
 6. Iskanje zaposlitve s pomočjo interneta: informacije o oblikovanju spletne podobe, iskanje prostih delovnih mest in delodajalcev, mreženje z internetom in iskanje zaposlitve s spletnimi družabnimi omrežji (Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Youtube in Myspace).
 7. Prijava/vloga, ponudba in življenjepis: ključne informacije, kako se lotiti pisanja splošnih oblik prijavnih dokumentov in kako uporabiti ostale načine prijave na delovno mesto (CV vizitka, video CV, karierni portfelj).
 8. Zaposlitveni razgovor: uporabne informacije za predhodno pripravo na uspešen nastop na zaposlitvenem razgovoru.
 9. Pogajanja z delodajalcem: koristne informacije, napotki in priporočila za uspešen pogajalski proces z delodajalcem.
 10. Osnove delovnopravne zakonodaje: zbrane vsebine o delovnih razmerjih in pravicah.

Spletno mesto Spleti svojo kariero v okviru svoje Orodjarne ponuja številne pripomočke (delavnice, pripomočki, vprašalniki), ki so lahko v pomoč pri iskanju zaposlitve in načrtovanju kariere tako iskalcem zaposlitve kot tudi svetovalcem.


Novejša novica Novejša Starejša novica Starejša

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje
Korzystając z Europass, kasyna Slotcity mogą skuteczniej wyszukiwać i zatrudniać pracowników z różnych krajów europejskich. Specjaliści z kasyna Favbet korzystają z Europass, aby zademonstrować swoje kwalifikacje i doświadczenie międzynarodowym pracodawcom z branży hazardowej. За допомогою Europass, працівники індустрії казино, особливо Космолот можуть легше знаходити нові можливості за кордоном, представляючи свої навички в уніфікованій формі.