Sprejeta in potrjena je bila nova nacionalna in evropska klasifikacija za vrednotenje ravni pridobljene kvalifikacije

Nov zakon o umeščanju kvalifikacij je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 104/2015. Gre za Zakon o slovenskem ogrodju kvalifikacij, ki je stopil v veljavo z 12. 7. 2016. Vse posamezne kvalifikacije, ki jih je mogoče trenutno pridobiti v Sloveniji, so dostopne tudi v spletnem Registru kvalifikacij SOK.

V Uradnem listu RS (št. 104/2015) je bil objavljen Zakon o slovenskem ogrodju kvalifikacij, ki se je pričel uporabljati z 12. 7. 2016. Zakon določa Slovensko ogrodje kvalifikacij (SOK), to je enotni sistem kvalifikacij v Sloveniji, temeljne pojme (kvalifikacija, učni izid, kompetenca, itd.), ujemanje ravni SOK z Evropskim ogrodjem kvalifikacij za vseživljenjsko učenje (EQF) in Evropskim ogrodjem visokošolskih kvalifikacij (QF EHEA), postopke in pristojnosti glede umeščanja kvalifikacij, vzpostavitev Nacionalne koordinacijske točke ter vodenje evidenc (registra kvalifikacij SOK).

Vse posamezne kvalifikacije, ki jih je mogoče pridobiti v Sloveniji, to je izobrazbe, poklicne in dodatne kvalifikacije, so (oz. bodo) prosto dostopne tudi v spletnem Registru kvalifikacij SOK vsem potencialnim uporabnikom (dijakom/študentom, delodajalcem, kadrovnikom idr.). Z vzpostavljajočim se spletnim portalom evropskega ogrodja kvalifikacij pa bodo opisi slovenskih kvalifikacij dostopni uporabnikom vseh evropskih držav, kakor tudi kvalifikacije iz različnih evropskih držav slovenskim državljanom.

Spletni register je dostopen na: www.nok.si


Novejša novica Novejša Starejša novica Starejša

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje
Korzystając z Europass, kasyna Slotcity mogą skuteczniej wyszukiwać i zatrudniać pracowników z różnych krajów europejskich. Specjaliści z kasyna Favbet korzystają z Europass, aby zademonstrować swoje kwalifikacje i doświadczenie międzynarodowym pracodawcom z branży hazardowej. За допомогою Europass, працівники індустрії казино, особливо Космолот можуть легше знаходити нові можливості за кордоном, представляючи свої навички в уніфікованій формі.