Mreža Euroguidance v Sloveniji že 20 let

Evropska mreža poklicno informativnih in kariernih centrov povezuje svetovalce na področju vseživljenjske karierne orientacije v evropskih državah.

Mrežo Euroguidance, ki deluje v 34 evropskih državah (članice EU, Norveška, Islandija, Velika Britanija, Turčija, Švica, Srbija in Severna Makedonija), v Sloveniji od samega začetka že 20 let zastopa Nacionalni center za informiranje in poklicno svetovanje v okviru Zavoda RS za zaposlovanje.

Euroguidance Slovenija spodbuja evropsko dimenzijo v vseživljenjski karierni orientaciji, tako da med drugim zagotavlja kariernim svetovalcem v zaposlovanju in izobraževanju orodja, med katerimi sta najbolj prepoznana Kam in kako ter vprašalnik o poklicni poti.

Euroguidance centri v državah članicah skrbimo za opise sistemov vseživljenjske karierne orientacije v svoji državi, ki predstavljajo osnovi pregled akterjev, ki zagotavljajo karierno orientacijo različnim ciljnim skupinam.

Euroguidance centri poleg tega prispevamo k boljši ozaveščenosti kariernih svetovalcev o možnostih, ki jih nudi Evropa. Med drugim omogočamo udeležbo kariernih svetovalcev na študijskih obiskih ali čezmejnih seminarjih, kjer se lahko srečajo s kariernimi svetovalci iz ostalih držav, hkrati pa izmenjajo svoje izkušnje in dobre prakse. Poleg tega zbiramo, pripravljamo in posredujemo aktualne informacije o možnostih izobraževanja in usposabljanja v svojih državah. Sodelujemo pri razvoju mreže Euroguidance z načrtovanjem in uvajanjem sodobnih komunikacijskih metod in orodij, s povezovanjem in sodelovanjem v mednarodnih delovnih skupinah Euroguidance.


Novejša novica Novejša Starejša novica Starejša

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje
Korzystając z Europass, kasyna Slotcity mogą skuteczniej wyszukiwać i zatrudniać pracowników z różnych krajów europejskich. Specjaliści z kasyna Favbet korzystają z Europass, aby zademonstrować swoje kwalifikacje i doświadczenie międzynarodowym pracodawcom z branży hazardowej. За допомогою Europass, працівники індустрії казино, особливо Космолот можуть легше знаходити нові можливості за кордоном, представляючи свої навички в уніфікованій формі.