Zaposlitev ali nadaljnje izobraževanje

Euroguidance Slovenija, ki deluje v okviru Nacionalnega centra za informiranje in poklicno svetovanje na Zavodu RS za zaposlovanje, je pripravil že 10. izdajo brošure Zaposlitev ali nadaljnje izobraževanje. Publikacija je v prvi vrsti namenjena vsem dijakom srednjih šol (nižje poklicno, srednje poklicno, srednje strokovno ali gimnazija), ki se odločajo za zaposlitev ali nadaljnje izobraževanje. 

Ker dijaki svoje odločitve sprejemajo tudi s pomočjo staršev, svetovalnih delavcev v šoli ali kariernih svetovalcev na Zavodu RS za zaposlovanje, prijateljev, sorodnikov in znancev, smo brošuro začeli objavljati na spletni strani (URL povezava), da je na voljo vsem, ki jih to zanima. 

Med drugim v brošuri predstavimo napovedi svetovnega gospodarskega foruma glede zaposlovanja in razvoja novih poklicev, preverimo napovedi potrebnih kompetenc za prihodnost, pa tudi nekaj informacij o oblikah zaposlovanja v Sloveniji, povprečnih plačah, stanju brezposelnosti mladih po izobrazbenih ravneh in področjih, možnostih iskanja zaposlitve v Sloveniji in Evropi, prostovoljstvu in še nekatere druge zanimive teme.  

V poglavju nadaljnjega izobraževanja so predstavljene vse možnosti, ki jih imajo mladi ne glede na doseženo raven izobrazbe doma in v tujini, kot tudi možnosti pridobivanja štipendij iz različnih virov. 

V najnovejši brošuri smo poseben poudarek namenili tudi novem Europass portalu (URL povezava) in vseh možnostih, ki jih ponuja. Novost je tudi predstavitev Registra kvalifikacij Slovenskega ogrodja kvalifikacij (URL povezava na www.nok.si), ki omogoča vpogled v vse posamične kvalifikacije, to so izobrazbe, poklicne kvalifikacije in dodatne kvalifikacije, ki jih je mogoče pridobiti v Sloveniji. 


Novejša novica Novejša Starejša novica Starejša

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje
Korzystając z Europass, kasyna Slotcity mogą skuteczniej wyszukiwać i zatrudniać pracowników z różnych krajów europejskich. Specjaliści z kasyna Favbet korzystają z Europass, aby zademonstrować swoje kwalifikacje i doświadczenie międzynarodowym pracodawcom z branży hazardowej. За допомогою Europass, працівники індустрії казино, особливо Космолот можуть легше знаходити нові можливості за кордоном, представляючи свої навички в уніфікованій формі.