prof. Nikica Gabrić

Pri iskanju kadrov uporabljam življenjepis Europass, saj ta omogoča hitro prvo selekcijo med kandidati, ki se prijavljajo na prosto delovno mesto.

prof. Nikica Gabrić , direktor, Klinika Svjetlost

Ali pri iskanju kadrov uporabljate življenjepis Europass?

Pri iskanju kadrov uporabljam življenjepis Europass, saj ta omogoča hitro prvo selekcijo med kandidati, ki se prijavljajo na prosto delovno mesto. Vidim lahko, kaj so ljudje do zdaj delali, kakšne so njihove izkušnje in dosežki, koliko jezikov obvladajo, ali so bili odličnjaki in ali se ukvarjajo še s čim drugim poleg medicine.

Kako na podlagi življenjepisov izberete kandidate za razgovor?

Vsi, ki se prijavijo, dobijo priložnost. Vedno vsak življenjepis preberem v celoti, nikoli samo posameznih delov, in mu dam oceno od ena do deset ali do pet. Najbolje ocenjenim kandidatom namenim več pozornosti, vendar pa lahko na razgovor pridejo tudi tisti s slabšo oceno.

Katere točke življenjepisa podrobneje preverite na razgovoru?

Nič vsakdanjega, postavljam jim bolj filozofska vprašanja. Recimo: v dvosedu se pripeljete na avtobusno postajo, tam pa so nezavestna ženska, vaš dobri prijatelj, ki vam je že velikokrat pomagal, in partner. Komu bi ponudili prevoz? Odgovor, da bi prevoz ponudili nezavestni ženski, je napačen. Pomeni sicer, da ste sočutni, da vam je mar za druge ljudi, kar je dobro. Duhovit in iznajdljiv kandidat pa bo odgovoril, da bi dal ključe od avta najboljšemu prijatelju, ki bi žensko odpeljal v bolnišnico, sam pa bi ostal na avtobusni postaji s svojim partnerjem. To so življenjske zgodbe, s katerimi preverjam kreativnost in inovativnost kandidatov. Do zdaj je na to vprašanje pravilno odgovoril le en kandidat. Še vedno dela pri meni. Imam okrog petdeset podobnih zgodb, s katerimi preizkušam kandidate na razgovoru, njihovo kreativnost, etična načela, njihov način razmišljanja. Da se razumemo – zaradi napačnega odgovora nihče ne pade. Izgubi pa v mojih očeh, če na vprašanje ne želi odgovoriti. Zanima me namreč njegovo stališče, takšno ali drugačno.

Katere kompetence vas pri potencialnih bodočih sodelavcih še posebej zanimajo?

Pri kandidatu iščem tudi lastnosti, ki jih običajno ne najdemo v življenjepisu. Biti mora marljiv, pošten, empatičen. Skratka, imeti mora čisto običajne človeške lastnosti, na katere smo že nekoliko pozabili oziroma jih zanemarili. Na razgovoru se ljudje skušajo pokazati v najlepši luči, da bi naredili čim boljši vtis. Šele med preizkusno dobo se pokaže, iz kakšnega testa je kandidat v resnici, njegov značaj in delovne navade.

Официальный сайт Вавада казино и рабочее зеркало предлагает удобный кабинет и тысячи интересных автоматов. Максимальная отдача — 98%. Чтобы испытать удачу, пройдите регистрацию, пополните счет и получите бонус 100 фриспинов.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje