Borza dela, servis za iskalce zaposlitve

Lilijana Pahor je dolgoletna strokovna sodelavka in karierni coach Centra za vseživljenjsko učenje – Informacijskega servisa Borza dela, ki deluje v okviru Mestne knjižnice Ljubljana. Na Borzi dela od samega začetka vse do danes. V ljudeh vidi priložnosti in možnosti za profesionalni razvoj ter jih pri tem spodbuja, zato jo kličejo »mama Borze dela«.

Kaj je Borza dela?

Borza dela je informacijski servis, namenjen vsem iskalcem zaposlitve ali dela, tako brezposelnim kot zaposlenim, študentom, dijakom in upokojencem. Pri nas dobite raznovrstne informacije, brezplačno lahko uporabljate računalnik ter tiskate dokumente, ki jih potrebujete pri iskanju zaposlitve. Na voljo so vam informacije s področja zaposlovanja, izobraževanja, gospodarstva, sociale, brezplačne pravne pomoči in podjetništva. Pri njihovem iskanju in pri pisanju prijav, ponudb in življenjepisov vam je na voljo naša strokovna sodelavka. Nudimo vam tudi osnovno informacijsko opismenjevanje in vas spodbujamo k samostojnemu raziskovanju in pridobivanju informacij.

Borza dela je prostor različnih oblik neformalnega učenja, kjer organiziramo brezplačne delavnice, predavanja in motivacijska srečanja, ki vas učijo, kako si lahko povečate zaposlitvene možnosti. Posebna oblika dela, ki vam je na voljo, je individualni karierni coaching.

Za vas si vzamemo toliko časa, kolikor ga potrebujete. 

Kdo so vaši obiskovalci in kaj jim nudite? Borza dela je namreč prostorsko umeščena v Knjižnici Ljubljana.

Namenjena je vsem članom in nečlanom Mestne knjižnice Ljubljana, Knjižnici Otona Župančiča Ljubljana, ki iščejo in potrebujejo motivacijo ter podporo na karierni poti. Predvsem pa nekoga, ki jih  spodbuja  na njihovem profesionalnem razvoju.

Kako sodelujete s Kariernimi središči Zavoda RS za zaposlovanje?

Sodelovanje s Kariernimi središči Zavoda RS za zaposlovanje je obojestransko in večplastno. Večina uporabnikov Borze dela obišče Karierno središče, ker jih zanimajo možnosti izobraževanja – NPK (npr. iz skupine Centra za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog). Le tem tudi sledim kasneje pri realizaciji zastavljenega cilja. Karierno središče me je povabilo, da sem izvedla dve delavnici Govorica telesa na zaposlitvenem razgovoru za mlajše. Uporabniki Borze dela in Kariernega središča uporabljajo obe možnosti pridobivanja informacij in neformalnega učenja. Predvsem vidijo v središču možnost in priložnost hitrih zmenkov z delodajalci.

Pogosto sodelujete kot predavateljica tudi ob Academia študijskih obiskih za evropske karierne svetovalce iz izobraževanja in zaposlovanja. Kako ocenjujete pomen mednarodne mobilnosti za profesionalni razvoj?

Academia študijski obiski za evropske karierne svetovalce iz izobraževanja in zaposlovanja so pomembni, saj je »živa« izmenjava dobrih praks in možnost ter priložnost za osebnostno in strokovno rast vseh vključenih. Mednarodna mobilnost je  ključna za profesionalni razvoj.

Posredujete tudi informacije osebam, ki jih zanima mobilnost v tujini?

Vse več je oseb, ki jih zanima mobilnost in vključevanje v mednarodno delovno okolje, zato jim posredujemo informacije s tega področja.

Hvala za vso podporo in pripravljenost za medsebojno povezovanje in sodelovanje.


Novejša novica Novejša Starejša novica Starejša

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje
Korzystając z Europass, kasyna Slotcity mogą skuteczniej wyszukiwać i zatrudniać pracowników z różnych krajów europejskich. Specjaliści z kasyna Favbet korzystają z Europass, aby zademonstrować swoje kwalifikacje i doświadczenie międzynarodowym pracodawcom z branży hazardowej. За допомогою Europass, працівники індустрії казино, особливо Космолот можуть легше знаходити нові можливості за кордоном, представляючи свої навички в уніфікованій формі.