mag. Franc Props

Na razgovoru kandidatom zastavljamo vprašanja, ki na prvi pogled morda nimajo nič skupnega z delovnim mestom, za katerega se prijavljajo, nam pa njegovi odgovori dajo vpogled v njegov način razmišljanja in odzivanja na nepredvidljive situacije.

mag. Franc Props , generalni direktor, SPL

V vašem podjetju pri iskanju kadrov pogosto priporočate življenjepis Europass.  Zakaj?

V prvi vrsti zato, ker je življenjepis Europass zelo pregleden in lahko takoj razbereš, ali kandidat izpolnjuje formalne pogoje za razpisano delovno mesto. Po drugi strani so v njem pregledno nanizane kandidatove izkušnje in neformalna znanja, ki prav tako pomembno vplivajo na našo odločitev, ali bomo kandidata povabili na razgovor ali ne. Kadar imamo več kandidatov z enako formalno izobrazbo, so lahko izkušnje in neformalna znanja tudi odločilni dejavnik.

Kako na podlagi prejetih življenjepisov izberete kandidate za razgovor?

Kot že rečeno, kandidat mora najprej izpolnjevati formalne pogoje, nato pridejo na vrsto druga znanja, ki jih je pridobil z dosedanjimi izkušnjami na drugih delovnih mestih. Menim, da bi bilo nepošteno do kandidatov, če bi brali le posamezne dele življenjepisa, zato ga vedno preberem v celoti.

Katere točke življenjepisa podrobneje preverite na razgovoru?

Na razgovoru kandidatom zastavljamo vprašanja, ki na prvi pogled morda nimajo nič skupnega z delovnim mestom, za katerega se prijavljajo, nam pa njegovi odgovori dajo vpogled v njegov način razmišljanja in odzivanja na nepredvidljive situacije. Marsikaj lahko izvemo o njegovih etičnih standardih, ki so za nas zelo pomembni, saj je naše delo tesno povezano z vsakodnevnimi stiki z različnimi ljudmi.

Katere lastnosti, ki niso neposredno povezane s samim delovnim procesom, iščete pri sodelavcih?

Po mojem mnenju je zelo pomembno, da medse sprejmemo človeka, ki je timski igralec, kar pomeni, da zna sodelovati, deliti ideje in rešitve iskati v sodelovanju z drugimi sodelavci. Predvsem pa je izrednega pomena odnos do ljudi. Pri našem delu smo v nenehnem kontaktu s stanovalci, zato jih je treba razumeti, znati poslušati in jim slediti. Predvsem pa je pomembno, da ima ta oseba visoke etične standarde in na ta način pripomore tudi k večjemu ugledu podjetja.

Официальный сайт Вавада казино и рабочее зеркало предлагает удобный кабинет и тысячи интересных автоматов. Максимальная отдача — 98%. Чтобы испытать удачу, пройдите регистрацию, пополните счет и получите бонус 100 фриспинов.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje