Tatjana Vogrinec Burgar

Lahko rečemo, da je Europass kandidatom olajšal življenje. Skozi odlično zastavljen in preizkušen obrazec vodi kandidata, da lahko sistematično in dosledno predstavi svojo poklicno življenjsko pot, ter s tem svoja znanja in kompetence.

Tatjana Vogrinec Burgar , direktorica področja pri Elektro Maribor

Kako pomembno vlogo ima pri zaposlovanju dober življenjepis?

Družba Elektro Maribor d.d. upošteva pravni red Republike Slovenije in dobre prakse na področju zaposlovanja. Potrebe po zaposlitvi novih sodelavcev družba javno objavlja, tudi na družbenih omrežjih, tako, da je s potrebami po novih sodelavcih v družbi, seznanjen čim večji del zainteresirane javnosti. Prvi stik bodočih sodelavcev z družbo Elektro Maribor d.d., je prav njihova vloga na podlagi razpisa, ki ga je družba objavila za določeno delovno mesto. Z vlogo kandidat predstavi sebe, svoje potenciale in praviloma tudi izkaže svoja pričakovanja do bodočega delodajalca. Menimo, da je dober življenjepis zelo pomemben v nizu postopkov medsebojnega spoznavanja kandidata in delodajalca.

Kakšen življenjepis naredi na vas najboljši vtis?

Življenjepis predstavlja večinoma prvi stik kandidata s potencialnim delodajalcem in je tudi neke vrste ogledalo kandidata. Najboljši vtis lahko naredi točen, natančen, urejen in pregleden življenjepis, ki je v čim večji meri skladen s pričakovanji in potrebami delodajalca.

Ali pri vas prejmete veliko intervjujev v obliki Europass? Ali kdaj zahtevate, da so življenjepisi v tej obliki?

Lahko rečemo, da je Europass kandidatom olajšal življenje. Skozi odlično zastavljen in preizkušen obrazec vodi kandidata, da lahko sistematično in dosledno predstavi svojo poklicno življenjsko pot, ter s tem svoja znanja in kompetence. Od kandidatov ne zahtevamo življenjepisa v formatu Europassa, kajti njihova presoja je, na kakšen način se nam bodo najlažje in najbolj pregledno predstavili. Praksa pa kaže, da v večini prejmemo vloge kandidatov prav z življenjepisom v formatu Europassa.

Kakšne prednosti ima po vašem oblika Europass?

Europass ima prednost, da je nekakšen vodič kandidata skozi ključne mejnike v njegovem življenju. Kandidata usmeri v poglobljen razmislek o tem, kaj je v svojem življenju na posameznem izobraževalnem in kariernem področju dosegel, in s kakšnimi znanji, izkušnjami in kompetencami se lahko pohvali.

Na kaj bi morali biti kandidati pri pisanju življenjepisa bolj pozorni?

Pri pisanju življenjepisa naj bodo kandidati predvsem pozorni, da v njem podajo točne, natančne in verodostojne podatke o sebi, tako, da delodajalec dobi ustrezne podatke o kandidatu, ki so tudi preverljivi. Na navedeno smo v družbi Elektro Maribor d.d. posebej pozorni. Štejemo, da je zelo pomembno, da kandidat pozna vrednote, poslanstvo in cilje družbe, ter se z njimi identificira. Ključne so tudi kompetence kandidata. Pri življenjepisu je zelo pomembno, da kandidat v čim večji meri izkaže skladnost s pričakovanji in potrebami delodajalca, kot jih izkazujejo razpisni pogoji.

Ali na razgovoru za službo kandidate sprašujete o tem, kar zapišejo v življenjepisu?

V družbi Elektro Maribor d.d. razgovori s kandidati potekajo komisijsko. Komisije sestavljajo strokovno kompetentni ljudje. Po vnaprej določenih merilih, v smislu enakopravnega obravnavanja kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje, se v razgovoru kandidata povpraša tudi o posameznih vsebinah, ki jih je navedel v sami vlogi oziroma življenjepisu. Življenjepis je tako lahko tudi odlično izhodišče za razgovor.

Kakšen nasvet bi na splošno dali iskalcem zaposlitve, kako naj naredijo dober prvi vtis?

Iskalci zaposlitve bodo dober vtis naredili samo, če se bodo kot kandidati v vseh fazah izbirnega postopka čim bolje pripravili, in s tem tudi izkazali resnost in odgovornost do bodočega delodajalca.

Официальный сайт Вавада казино и рабочее зеркало предлагает удобный кабинет и тысячи интересных автоматов. Максимальная отдача — 98%. Чтобы испытать удачу, пройдите регистрацию, пополните счет и получите бонус 100 фриспинов.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje