Urška Gašperšič

V A1 gremo v smeri digitalizacije, zato je Europass oblika, iz katere se lahko digitalizira proces izbora – avtomatska obdelava podatkov iz življenjepisa.

Urška Gašperšič , vodja službe HR pri A1

Kako pomembno vlogo ima pri zaposlovanju dober življenjepis?

Dober življenjepis ima veliko vlogo. Pomembni sta tako oblika kot vsebina. Življenjepis je v večini primerov še vedno prvi stik s kandidatom, z njegovimi izkušnjami, znanji in ne nazadnje tudi hobiji. Iz življenjepisa lahko marsikaj razberemo o kandidatu, vendar je vsa naša razmišljanja treba potrditi oz. preveriti na razgovoru.

Kakšen življenjepis naredi na vas najboljši vtis, če govorimo zgolj o obliki? 

Kandidati se morajo zavedati, da je življenjepis na neki način marketinško orodje. Oblika je lahko odvisna od vrste razpisanega delovnega mesta. Če gre za kreativna delovna mesta, pričakujemo nekaj več izvirnosti tudi v sami predstavitvi kandidata oz. obliki, za druga delovna mesta pa zadostuje tudi oblika Europass.

Na kaj bi morali biti kandidati pri pisanju življenjepisa bolj pozorni?

Dober življenjepis je profesionalen, posodobljen in sistematično urejen in seveda opremljen s kontaktnimi podatki. Poudari naj natanko tisto, kar delodajalca zanima, dobro je, če so navedene tudi reference.

Priporočamo, da ima vsak življenjepis tudi spremno ali motivacijsko pismo. Motivacijsko pismo ni povzetek življenjepisa, v tem delu kandidat še posebej poudari svoja znanja in izkušnje, ki jih določeno delovno mesto zahteva ali podjetje pričakuje. Iz motivacijskega pisma ali življenjepisa naj bodo razvidni njegovi dosedanji dosežki.

Katere prednosti ima po vašem oblika Europass? 

Europass je sistematično oblikovan. Kadar se na delovno mesto prijavi izredno veliko kandidatov, je laže razbrati podatke kot iskati podatke na različnih mestih v CV-ju. V A1 gremo v smeri digitalizacije, zato je Europass oblika, iz katere se lahko digitalizira proces izbora – avtomatska obdelava podatkov iz življenjepisa.

Ali na razgovoru za službo kandidate sprašujete o tem, kar zapišejo v življenjepisu?

Seveda. Na neki način je življenjepis podlaga za vodenje pogovora.

Kateri nasvet bi na splošno dali iskalcem zaposlitve, kako naj naredijo dober prvi vtis?

Iskalci zaposlitve naj natančno preberejo razpisne pogoje in želena znanja ter le-te izpostavijo v svoji predstavitvi. To pomeni, da naj ne navajajo vseh izkušenj, temveč le tiste, ki so relevantne za posamezno delovno mesto. Predvsem pa naj dajo življenjepisu tudi svojo osebno noto.

Официальный сайт Вавада казино и рабочее зеркало предлагает удобный кабинет и тысячи интересных автоматов. Максимальная отдача — 98%. Чтобы испытать удачу, пройдите регистрацию, пополните счет и получите бонус 100 фриспинов.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje