Mateja Kegel Kozlevčar

Prepogosto vidim življenjepise, ki jih potencialni kadri ne prilagajajo, ampak jih preprosto pošljejo vsem enake, in še to ne v Europass obliki.

Mateja Kegel Kozlevčar , vodja projektov in dogodkov, Energetika.net

Kdaj pri iskanju kadrov uporabljate Europass življenjepis?

Pri iskanju kadrov sicer ne pogojujemo izpolnitve Europass življenjepisa, menim pa, da oseba, ki svoj življenjepis izpolni v tem formatu, pokaže določeno stopnjo prilagodljivosti in predvsem pismenosti. V dvanajstih letih, odkar delam s kadri različnih profilov, so šle skozi moje roke zelo raznolike oblike življenjepisov in prav Europass omogoča, da med poplavo le-teh hitreje razberem podatke o potencialnih kadrih, ki jih želim izvedeti. Enotna oblika življenjepisa torej delodajalcu omogoča hitro najti navedene kvalitete, hkrati pa omogoča prihranek časa, ki je v današnjem času zelo pomemben.

Kako izberete kandidate za razgovor? 

Europass omogoča, da lahko preberem le dele življenjepisa, ki so za nas pomembni. Prepogosto vidim življenjepise, ki jih potencialni kadri ne prilagajajo, ampak jih preprosto pošljejo vsem enake, in še to ne v Europass obliki. To je zelo nezaželeno, saj delodajalci pogosto ne želimo pregledovati (pre)dolgih življenjepisov in iskati podatkov, ki bi jim bili lahko v prid in jih pripeljali do tega, da jih povabimo do razgovor. Življenjepisi morajo biti jedrnati, poudarjene morajo biti bistvene lastnosti in izkušnje, ki so pomembne za delovno mesto, na katero se prijavljajo. Europass jim omogoča, da imajo kljub temu lahko vedno navedene vse delovne izkušnje, saj delodajalec hitro najde tisto, kar ga zanima. Če je seveda navedeno. Kandidate za razgovor izbiramo v prvi vrsti po njihovih izkušnjah, ki jih morajo jasno predstaviti.

Kaj jih vprašate na razgovoru? Katere točke življenjepisa podrobneje preverite?

Zagotovo delovne izkušnje. Seznanimo jih z delovnimi nalogami, ki jih pričakujemo od potencialnega kadra, in želimo, da jih utemeljijo s konkretnimi izkušnjami – na kakšen način je kandidat določeno delo že opravljal, če ga je. Vsekakor pa je ena od pomembnejših točk tudi vprašanje, kako bi opravil določeno delo, kako bi izvedel posamezno nalogo in kako bi se soočil s konkretnimi izzivi. Skozi »vprašanja presenečenja« ugotavljamo tudi, kako iznajdljivi in odzivni so, saj je v našem poslu to dvoje zelo pomembno.

Kakšne lastnosti, ki niso neposredno povezane s samim delovnim procesom, iščete pri sodelavcih?

Glede na to, da je naše delo na vseh nivojih osnovano na komunikaciji z ljudmi, poslovnimi partnerji, je komunikativnost ena najpomembnejših vrlin. Seveda pa ni edina, naši sodelavci so kreativni, iznajdljivi, imajo dobre delovne navede, predvsem pa so pripravljeni na spremembe. Držimo se namreč načela, da so spremembe edina stalnica v našem življenju. Takšni kadri omogočajo, da podjetje raste skupaj z njimi, in podjetje kadrom, ki imajo te lastnosti, omogoča, da rastejo skupaj s podjetjem.

Официальный сайт Вавада казино и рабочее зеркало предлагает удобный кабинет и тысячи интересных автоматов. Максимальная отдача — 98%. Чтобы испытать удачу, пройдите регистрацию, пополните счет и получите бонус 100 фриспинов.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje