Nataša Jelovčan

Pri današnjih prijavah se zelo hitro zgodi, da je življenjepis pisan, obarvan, bistveno bolj vizualno predstavljen, manjka pa jim vsebina, ki je za nas pomembna – Europass pa glede na to, da ima predpisano formo, poskrbi, da je CV tudi vsebinsko ustrezen.

Nataša Jelovčan , vodja razvoja in selekcije v Mercator d. d.

Kako pomemben je dober življenjepis pri zaposlovanju?

Dober življenjepis je vsekakor pomemben; od prijavi kandidata je to način skozi katerega se predstavlja bodočemu delodajalcu. Poleg samih delovnih izkušenj,  ki so navedene v življenjepisu, je za nas pomembno tudi kakšna znanja, veščine, kompetence posameznik ima. Vsekakor vsak življenjepis ob prijavi preberemo in pogledamo.

Kakšen je za vas dober življenjepis?

Dober življenjepis je kratek in pregleden. Poleg pregleda kje se je kandidat izobraževal ter v katerih podjetjih je do sedaj delal, nudi vpogled tudi v to kakšni so kandidatovi karierni  dosežki, kaj se je naučil in kaj lahko nam kot bodočemu delodajalcu ponudi.

Kaj menite o življenjepisih Europass?

Europass oblika je pregledna in predvsem praktična, ko na razpis za delovno mesto prejmemo številne prijave. Takrat je vloge bistveno lažje pregledati, administrativno urediti in narediti prvo selekcijo, v kolikor so življenjepisi poenoteni z neko enotno strukturo. Pri današnjih prijavah se zelo hitro zgodi, da  življenjepis pisan, obarvan, bistveno bolj vizualno predstavljen, manjka pa jim vsebina, ki je za nas pomembna– Europass pa glede na to, da ima predpisano formo, poskrbi, da je CV tudi vsebinsko ustrezen.

Ali na razgovoru kdaj sprašujete kake stvari, ki so navedene v življenjepisu?

Mi si za vse  kandidate, ki jih na osnovi administrativne selekcije uvrstimo na prvi razgovor v življenjepisu označimo stvari, ki so za nas relevantne, pomembne, zanimive. In seveda okoli teh stvareh tudi potem peljemo in zastavljamo vprašanja na razgovoru, ki pri nas poteka v obliki vedenjskega intervjuja. Tako, da se pogosto vračamo k temu, predvsem k dosežkom in posameznim pomembnim projektom, ki jih je kandidat navedel v življenjepisu.

Kakšen nasvet bi dali tistim, ki se želijo zaposliti pri vas – kako naj naredijo čim boljši prvi vtis?

Vsekakor si želimo dobro motivacijsko pismo ter kratek pregleden življenjepis, kjer naj navede kaj so glavni dosežki, kaj so tiste stvari s katerimi se lahko pohvalijo in kaj so njihove ključne reference.

Официальный сайт Вавада казино и рабочее зеркало предлагает удобный кабинет и тысячи интересных автоматов. Максимальная отдача — 98%. Чтобы испытать удачу, пройдите регистрацию, пополните счет и получите бонус 100 фриспинов.

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje